Што треба да знам пред да изберам нов покрив?

  • Како што вели една поговорка, кучето го земате за цел живот, не само за Божиќ. Исто е и со покривите. Изборот на покрив е долгорочна одлука. Размислете каков ќе биде во состав на архитектурата на целата куќа. Модата доаѓа и си оди; веројатно вашиот покрив ќе биде тука десетици години.

  • Локацијата на вашата куќа е важен фактор. Ако сте блиску до морски брег или се наоѓате во област позната по силни ветрови или по екстремни временски услови со многу снег, треба да барате покривен систем што помага да се минимизираат потенцијалните проблеми со корозија, течење или оштетување на покривот. Ние имаме знаење за покривен систем што е отпорен на екстремни временски услови.

  • Посериозно, покривањето покриви е специјализирано самостојно занимање. Тоа не е работа за општ ѕидар или за инструктор за „направи го тоа сам“. Внимавајте оваа работа да не му ја доверите на пријател што тврди дека е мајстор на сите занаети.

  • Понудите за поставување покриви може да бидат сложени и да залажуваат. Проверете дали во вашата понуда се вклучени сите трошоци – како што се покривна хартија, покривни летви, работна рака и други материјали поврзани со покривот – за да може да ги споредите понудите со слични ставки.

  • Истражете ги вашите опции пред да одлучите. Првиот чекор е истражување – на интернет, пешки, преку телефон и во разговор со други сопственици на куќи. Овој дел – Научете за покривите – е изработен за да ви помогне во истражувањето на покривните системи и за да може да донесете одлука со која ќе живеете среќно во децениите што доаѓаат.