GERARD® MILANO

Технички информации  -  GERARD® MILANO

Ураган? Снег или град? Дури и во екстремни временски услови нема потреба да се грижите кога имате GERARD Милано! Вашата куќа ќе биде заштитена благодарејќи на лесните плочи GERARD и на единствениот систем за прицврстување. Преубавиот медитерански изглед без снегобрани е дополнителна погодност! Прашајте го најблискиот продавач за покрив со кој нема грижи!

GERARD® MILANO
Должина на плочата
1335mm
Должина на површината за покривање
1215mm
Ширина на површината за покривање
369mm
Плоча/m²
2.23
Минимален наклон
12° (21%)
Нето-тежина/плоча
3.02kg

ИЗБЕРЕТЕ ЈА СВОЈАТА ОМИЛЕНА БОЈА

Која боја на покрив најмногу одговара за вашата куќа?

Charcoal Charcoal
chestnut chestnut
Rosso Rosso
Redwood Redwood
Patina Rosso Patina Rosso
Spanish red Spanish red
Pepper Pepper
burgundy burgundy
Tuscany Tuscany

Наши референции
со овој тип покрив

Предности

Дали барате покрив што е отпорен на ветер и луњи, лесен, а, сепак, силен, со исклучителна естетска убавина? Тогаш сте на вистинското место.

Лесен и отпорен на земјотрес

Лесен и отпорен на земјотрес


Заштедете пари со поставувањето лесен покрив GERARD на вашата куќа! Во структурните трошоци може да се остварат значителни заштеди.

Повеќе
Отпорен на ветер и на бура

Отпорен на ветер и на бура


Овие денови ураганите се сè почести, но не мора да се грижите ако имате GERARD. Може да наиде и ураган со брзина од 160 km/h, но покривите GERARD се отпорни на екстремни временски услови и може да го издржат дури и тоа.

Повеќе
Отпорен на снег и на мраз

Отпорен на снег и на мраз


Површината на покривот GERARD покриена со мелен камен потенцијално може да спаси живот. Неговата груба текстура не дозволува снегот да се лизга туку го држи сè додека тој не се стопи природно и безопасно.

Повеќе
Отпорен на оган

Отпорен на оган


Куќата што ја зафатил пожар може да се урне под тежината на покривот, но тоа е помалку веројатно под лесниот покрив GERARD од пресуван метал! Покривниот систем GERARD е отпорен на оган.

Повеќе
Отпорен на бучава

Отпорен на бучава


Покривот GERARD е одличен во споредба со други покривни облоги од челик. Намаленото влијание на бучавата е резултат на нашите текстурни завршни слоеви од мелен камен и на системот за сложување.

Повеќе
Отпорност на град

Отпорност на град


Екстремните промени на нашата клима може да донесат огромен град што им нанесува штета на покривите. Со покривите GERARD нема грижа! Нашиот покривен систем е отпорен на оштетувања од град со пречник поголем од 30 mm. 

Повеќе

Гаранција

50 години гаранција за временските услови

Пресуваните челични покриви Gerard доаѓаат со 25-годишни целосни гаранции за временските услови
и со дополнителна гаранција про рата за наредните 25 години.

Во зависност од локалните прописи, условите на гаранцијата може да се разликуваат во одредени држави. За соодветни услови на гаранцијата обратете се до вашиот локален претставник или дистрибутер на компанијата GERARD.

Гаранција

Видете како ќе изгледа вашата куќа со покривот GERARD!

5 едноставни чекори за да го визуализирате вашиот покрив со GERARD:1. Поставете фотографија на вашата куќа2. Со глушецот исцртајте ги контурите на вашиот покрив3. Внесете ги димензиите на покривот4. Изберете профил и боја по ваш избор5. Готови сме! Уживајте во својата куќа со покривот GERARD!

Влези во симулаторот
Видете како ќе изгледа вашата куќа со покривот GERARD!

СНИМКИ НА ВГРАДУВАЊЕ НА ПОКРИВНИТЕ СИСТЕМИ GERARD ЕВРОПА – ВГРАДУВАЊЕ ПЛОЧИ

Пронајдете го најблискиот

стручњак за покриви