Отпорен на оган

Отпорен на оган

Куќата што ја зафатил пожар може да се урне под тежината на покривот, но тоа е помалку веројатно под лесниот покрив GERARD од пресуван метал!

Покривниот систем GERARD e отпорен на оган бидејќи незапалливиот челичен супстрат и површинското средство за премачкување го спречуваат ширењето на пламенот. Со секоја плоча што безбедно е прицврстена во осум точки мала е веројатноста покривот да се урне и да му дозволи на огнот да навлезе во куќата. Според тоа, покривите GERARD ги поминале строгите меѓународни испитувања за пожари.