Отпорен на ветер и на бура

Отпорен на ветер и на бура

Овие денови ураганите се сè почести, но не мора да се грижите ако имате GERARD. Може да наиде и ураган со брзина од 160 km/h, но покривите GERARD се отпорни на екстремни временски услови и може да го издржат дури и тоа.

Единствениот систем за фиксирање GERARD хоризонтално ги фиксира плочите во осум различни точки со силни прицврстувачи или со клинци на летвичките, со што практично е елиминирано дејството на ветерот. Повеќето други покривни покривки се потпираат на методите на вертикално прицврстување што може да доведат до подигнување при силни ветрови.