Сведоштва

Што има да кажат сопствениците и покривопокривачите за системот GERARD?

Страна:
Вградувањето беше брзо и прецизно

Вградувањето беше брзо и прецизно

Ми се допаѓа мојот покрив GERARD, уште повеќе, го обожавам! Вградувањето беше брзо и прецизно. Немавме многу среќа со времето, во текот на замената на покривот цел ден имаше пороен дожд. Но никаде не протечуваше во текот на целиот тој период. Оттогаш преживеавме неколку посилни луњи, но вистинско олеснување е кога не мора да се грижам дали ќе ни го однесе покривот над главата! Имаше и мраз, но на GERARD немаше никакви оштетувања. Едноставно, нема грижа ако куќата ти е под овој покрив.

Szilágyi Ferenc, сопственик на куќа

Érd, Унгарија

GERARD е идеален избор за замена на покривот бидејќи е многу отпорен

GERARD е идеален избор за замена на покривот бидејќи е многу отпорен

Покривите GERARD ги монтираме подолго од 20 години. Во текот на последните години главно работиме на замена на покривите на постари куќи. Клиентите сфатија дека GERARD е идеален избор за замена на покривот бидејќи е многу отпорен, а, сепак, лесен. Поради тоа не мора да се грижат за зајакнувањето на старата дрвена покривна конструкција. Јас го препорачувам GERARD!

Марјан Ошлак, покривопокривач

Целје, Словенија

Во селото Талчји врх, каде што живеам, од сега од десет станбени куќи дури 5 ќе бидат покриени со покривката GERARD.

Во селото Талчји врх, каде што живеам, од сега од десет станбени куќи дури 5 ќе бидат покриени со покривката GERARD.

Јас сум Антон Брула и живеам во општина Чрномељ, Словенија. На 8 јуни 2018 година нѐ погоди голема временска катастрофа. Врз нашите домови паѓаше град со големина на тупаница! Таму, каде што падна остави големи последици. Искршени беа сите покриви на крововите на сите објекти во селото. Имам куќа која беше покриена во согласност со сите нови насоки на експертите. Значи покрив со проветрување, со секундарна покривка и ќерамиди. Сѐ откажа и водата продираше во куќата. Се постави прашањето, а што сега? Секако единствено решение беше нов покрив. Кога со автомобилот отидов низ зафатените места, видов дека ниту еден покрив што е покриен со традиционална покривка, не останал цел. Од мојата куќа однесоа урнатини за две тракторски приколки. Дојде мајсторот за покривање на кровови со парче покривка GERARD. Во рацете го земав парчето покривка и со чекан почнав да удирам врз него, но скоро и да немаше траги од силниот удар. Покривката е од челичен лим. Во истиот момент падна одлука, дека мојот дом ќе биде покриен со GERARD покривка. Сакам и мојот 6 - годишен внук безбедно да живее под тој покрив. Во тој тежок час тој беше многу потресен и шокиран, како и сите останати. Во селото Талчји врх, каде што живеам, од сега од десет станбени куќи дури 5 ќе бидат покриени со покривката GERARD.

Антон Брула, сопственик на куќа

Талчји врх, Словенија

Страна:
Пронајдете го најблискиот

стручњак за покриви

Барање за понуда

Прати барање

Одзначете го вашиот покривопокривач