Структура на материјалот

Која е тајната зад гаранцијата на GERARD од 50 години?

Нашата тајна состојка е заштитниот слој од алуминиум-цинк (55% алуминиум, 43,4% цинк и 1,6% силикон) поставен преку основата од челик. Таа ги прави металните покривни плочи GERARD лесни, силни и отпорни на корозија. Ние сме предводници во употребата на алуминиум-цинк во челичните покривни плочи, а тоа значи дека е единствен начинот на кој ги изработува GERARD. Оваа моќна легура ја комбинира пожртвуваната заштита на цинкот, како што се користи при галванизација, со природните заштитни својства на алуминиумот. Во речиси секое опкружување пресуваната челична покривна прекривка GERARD нуди супериорни перформанси и значително подолг век на траење од покривите од поцинкуван челик и од покривите покриени со цинк-алуминиум (95% цинк, 5% алуминиум).

 

Во нашиот производствен процес плочите прво се пресуваат, па се бојат или на нив се нанесува слој од мелен камен, потоа се печат, а тоа значително придонесува кон трајноста на средството за премачкување на плочите. По пресувањето на нашите плочи на плочата се запечува исклучително отпорно средство за премачкување од полимерот акрил. Овој процес на премачкување и на печење по пресувањето обезбедува континуирано, рамномерно нанесување и го спречува настанувањето на микропукнатини што може да се појават при свиткување на челичните покривни производи што прво се обоени, а потоа се пресувани или валани до саканиот облик. Нашите текстурни плочи со завршен слој од прекрасен мелен вулкански камен и проѕирно акрилно средство за премачкување имаат убав светликав сјај.

 

Резултат е прекрасен покривот GERARD со кој нема грижи?

Сакате еден?