Единствен мелен камен GERARD

Примероците покажаа изложеност во текот на 30 години

Зар тоа не е покрив од глина? Не е бетон? Метал?! Нема шанса!

Мелен вулкански камен од преубавиот Нов Зеланд

Тој му дава природно моќна привлечност на вашиот покрив.

Дали имате посебни барања во однос на бојата?

Кога се потребни други бои освен ограничената понуда на природни бои, на истиот издржлив природен камен се става керамичка облога. Керамичката облога се изработува со употреба на издржливи пигменти што се стабилни на топлина, со што се добива долготраен слој на боја што не бледнее. Пигментите се лепат на гранулите на 900 степени Целзиусови со помош на систем со силикат (стакло) и со глинено сврзливо средство.

 

Примероците покажале дека изложеноста во текот на 30 години не предизвикала промена на бојата. Овој процес на нанесување облога GERARD го врши во своите простории за да се обезбеди доследност и квалитет.

Предност на користењето најдобри материјали за покривање на покривот е долготрајната убавина на вашата куќа.

Покривите GERARD со кои нема грижи ја заштитуваат вашата куќа и со децении изгледаат одлично. Тоа е она што ние го викаме убава заштита.

Вашиот покрив е покриен. Со камен. 100%.

Стопроцентна покриеност со мелен камен кај покривите GERARD е можна благодарејќи на единствените лепливи својства на нашето основно средство за премачкување. Благодарејќи на средството за премачкување, мелениот камен останува на плочата во текот на нејзиниот век на употреба, а тоа ви дава прекрасен покрив во текот на повеќе децении.

ВНИМАВАЈТЕ!

Директните конкуренти немаат целосна покриеност со мелен камен. Поради тоа тие мора да ја усогласат бојата на основното средство за премачкување со бојата на мелениот камен.