ноември 2018

донација

донација

На 8-ми јуни 2018 година, невреме со град со исклучително големи зрна град со дијаметар од 10 cm (!) го погоди југоисточниот регион на Словенија. Најуништена беше општина Чрномељ со 1700 уништени покриви. Покривите GERARD уште еднаш се покажаа како отпорни на град. И покрај екстремната големина на зрната град, покривите GERARD останаа водоотпорни. Во GERARD Europe, направивме нешто со добрoтворна цел и дониравме материјали за покрив од 1000 m2 за градинка во Чрномељ.