1957

2013_picture

Среќен роденден, Герард!

Во Нов Зеланд господин Лу Фишер создаде пресувана метална ќерамида обложена со камен, прва во светот, бабата на ќерамидите Герард. Се роди една нова индустрија.

2009

2009_picture

Европски производен погон во Унгарија

Творците на металните ќерамиди обложени со камен во Европа ги кренаа покривните облоги на следното ниво.

2010

2010_picture

Нов профил Милано

Не постои друг регион на Земјината топка како Средоземјето! Герард ја оддава својата почит кон неговата вечна убавина со својот нов профил Милано.

2011

2011_picture

Лансирање на европската интернет-страница што ја заменува новозеландската верзија.

По Нов Зеланд, САД и Азија, Герард пристигна на четвртиот континент и во виртуелниот свет!

2012

2012_picture

Воведување на линијата мешан дробен камен

Еве зошто нашите локално мешани камени парчиња се подобри од мешаното виски: имаат извонредно широк опсег на бои. (Да наздравиме за тоа!)

2013

2013p2_picture

Нов профил Дијамант / Нова боја бургундец

Зошто Дијамант е вистински шампион на покривните облоги? Лесно е. 10% поголема покриеност, 10% помалку трошоци. Новата боја бургундец ја носи елеганцијата од чашата до покривите во Европа!

2014

2014_picture

Центар за обука

Беспрекорната монтажа е клучна за нашето водство на пазарот – 50-годишна гаранција. Со овој центар за обука ги обучуваме нашите постојни Герард монтери на покриви и нивната следна генерација!

2015

2015p2_picture

Каква година! Програма за лојалност, конфигуратор на покриви, калкулатор на покриви и, секако, нови производи и бои.

Оваа година не е одлична за нашата служба за односи со корисниците, извонредна е! Го лансиравме конфигураторот на покриви „за да им помогнеме на нашите корисници да го видат својот иден покрив“ и калкулаторот за покриви „за да им помогнеме да ги пресметаат своите трошоци“. Освен тоа, ја презентиравме најсофистицираната програма за лојалност на пазарот за монтерите на покриви. Конечно, развивме повеќе нови производи и бои скроени за скандинавските пазари.


А што е со 2016 година?

Веруваме дека најдоброто допрва доаѓа!